Performances

Santo Seeuws - Butoh

Zaterdag 18 augustus 2018 om 16.00u.

Wat je als toeschouwer ziet en ervaart is een soms expressief, soms vervreemdend, soms gewoon ingekeerde aanwezigheid. Als persoon zelf verdwijn ik in een veld waar je mag in meegaan (meebeleven in stilte), of  zelf ook iets mee kan doen. De kijker als kunstenaar kan zich laten inspireren op eenvoudige rustige poses, trage bewegingen. Tijdens openbare Performances kan je misschien een glimp opvangen van mijn mysterieuze wereld. Wees gewoon mee ontspannen aanwezig.

Breng zeker je fototoestel mee, of een schetsboek, en laat je zelf ook verwonderen en inspireren!

https://movingthechi.wordpress.com/butoh/

As One
Zondag 19 augustus om 16.00u.
Percussionistes Jessica Peel en Birgit Eecloo studeerden beiden af aan het Gentse conservatorium. Birgit geeft les aan de KA! Eeklo en Jessica staat als leerkracht in de Academies van Waregem en Deinze. Naast het lesgeven en freelance activiteiten in orkest- en kamermuziekverband vormen zij het duo « As One ». De dames maken er een kunst van om slagwerk "als één" te spelen. Samen staan ze aan de marimba (ofwel quatre mains, ofwel elk aan één zijde van het instrument) en zorgen zo voor een bijzonder muzikaal spektakel. Meer informatie kunt u terugvinden op de website 
www.asone.be
Eendracht Maeckt Magt
Om 19u tijdens de nocturne op woensdag 22 augustus.
Gesticht in 1840 in Watervliet en na ups en downs, door de jaren heen terug in volle glorie. Een vijftien koppige fanfare zorgt voor het mooie weer en een gezellige sfeer tijdens de avondlijke uren van onze nocturne.
https://www.facebook.com/FanfareEmmWatervliet/
 
KA!Jazz
Zaterdag 25 augustus om 16.00u.
John Snauwaert & Combo
Gemeentelijke Muziekschool Sint-Laureins www.johnsnauwaert.be
Poëzie met Magda Verminck
Zondag 26 augustus om 16.00u.
Artist in Residence
Doorlopend en onaangekondigd tijdens de tentoonstelling.
Eén van onze collega's beroert tijdens huiselijke poëtische momenten ook de snaren van zijn gitaar. Henk Roels is amateur gitarist en naast zijn beeldhouwwerken die je ook op de tentoonstelling zult vinden zal hij de bezoekers aangenaam verrassen met een streepje Chopin, Vivaldi of Bach doorheen de hierboven aangekondigde performances. 
Work in progress
Tijdens de tentoonstelling werkt Wime ter plekke aan een project. Een werk in ontwikkeling dus. U kunt de kunstenaar op het terrein bezig zien. Tegen het eind van de tentoonstellingsperiode zou het werk moeten klaar zijn. 
Santo Seeuws
Zomer 2018. Van VUUR naar AARDE...

Onderweg vorig jaar, verdwaalde ik, gelokt door fantomen van de liefde, achtervolgd door onzekerheid, bergen bij elkaar gehoopt, beetje ongeduldig... ongeduldig op "EINDELIJK HEERLIJK VRIJ (-ën ) ". 

Een winter goed gewerkt, omringd door gepassioneerde kunstenmakers. Deze zomer, koorts en griep, mijn eigen deadlines haal ik niet (en dan nog die fantomen van de liefde, weet je wel...). Moegestreden val ik neer, overweldigd door verdriet. Getroost door de maandenlang verwarmde aarde - MY GOD, Wat een Fantastische ZOMER!-, troost ik zelf haar dorstige kruiden, met wat water uit mijn eigen tranen. 
Ik ga neer, geef mij over. Laat nu alles rusten op de flow van het leven. De mentale kracht is op. 

Ik had gehoopt deze zomer met mijn lichaam het leven te vieren met dansen en vrijen, maar neen, Santo, nog... wat... geduld... Eerst mag ik me fysiek nog meer omringen met mensen die van me houden, die weten wat ik waard ben, weten wat ik kan, weten waar het voor mij om draait, mij nemen zoals ik ben, en uiteindelijk mee met mij voelen het leven rondom ons. 

In vertrouwen leg ik me neer. Krul me in mezelf. Zoveel talenten in mij bruisen. Zoveel wil ik nog laten zien, zoveel wil ik je tonen...Kom je mee kijken? 

Welkom op 18 Augustus te Lembeke 16u. Je kan me zien als Levend Beeld tussen de vele andere beelden in een ONGEREPT stukje ECHTE WILDE NATUUR, samen met menig andere kunstenaars op de Tentoonstelling "Buitenbeeldinbeeld",
Gravin Mad. d'Alcantaralaan 82, 9971 Kaprijke/Lembeke.
 
See you, Feel you...